tatlılar

17 Temmuz 2014 Perşembe

Diary 38. nektarin reçeli

merhaba blogcanlarım, yaz geldi. bloggerda kaçışlar başladı. tatile çıkanlar, işe güce dalanlar derken azaldık sanki.
İstanbul'da havalar çok sıcak. şu an işteyim ama plajdayım sanki. klima olsa güzel olurdu.
geçende nektarin reçeli yaptım. foto çekmek aklıma gelmedi zaten bir iki kavanoz çıktı. o da bitti bile :)

gelelim tarifime. artık gogılda her bişey var. ama siz yinede bir kere de benden dinleyin :



MALZEMELERİMİZ:
1 Kg nektarin,
750 Gr şeker,
yarım limon suyu.

YAPILIŞI:
Nektarinleri sevdiğimiz şekilde doğrayalım. iri iri ya da küçük küçük. sonracıma bir kaba nektarinleri koyalım. üstüne şekeri dökelim.
Bir süre bekletelim suyunu salsın. daha sonra bir tencerede orta ateşte kaynatalım. kaynayınca kısık ateşe alalım. yarım limon suyunu katalım.
üzerinde oluşan köpükleri almalıyız. kıvamı ; kaşığa alıp damlatınca su gibi akmamalıdır.

evettt, reçelimiz oldu sanırım. kokusu harika bir reçel. tavsiye ederim :))
sevginizi katmayı unutmayın ♥

7 yorum:

  1. şeftali reçeline bayılırım ama nektarin hiç aklıma gelmemişti tarçın nasıl olur sence ilave etsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemeni tavsiye ederim. tarçın da değişik bir hava verir sanki :)

      Sil
  2. en sevdiğimden!! mutlaka yapmalıyım evde kendimm

    YanıtlaSil
  3. ben hiç reçel yapmadım :)
    denesem olur mu acaba :))

    YanıtlaSil
  4. sevgili Badem neden olmasın herşeyin bir ilki vardır.
    reçellerin temel prensibi meyve + şeker + az bir miktar su ile kaynatmaktır.
    ilk olarak vişne reçeli deneyebilirsin :))

    YanıtlaSil
  5. mesela burda çok güzel tarifi var:
    http://www.hafiftarif.com/visne-receli-tarifi/

    YanıtlaSil